/>

Biotermékek:

algachips
biokozmetikum
dr hauschka
bio élelmiszer
biotermék
webshop
webáruház

Biobolt: biotermék, bioélelmiszer webáruház

Natúr-kozmetikumok és egyéb biotermékek webáruháza. Csíráztató, desztilláló készülékek, könyvek, bioélelmiszerek.

Bioélelmiszer: azok az élelmiszerek, amelyeket az ökológiai élelmiszerekre vonatkozó szigorú szabályok alapján állítanak elő.

Biotermékek: az egészséges ételek, italok, háztartás valmint a szépségápolás területén. A bioélelmiszerek sikeres és egyre növekvő piacot képeznek.

Természetes kozmetikumok, más néven naturkozmetikumok nem tartalmaznak káros adalékanyagokat - ilyen termék például az Organiclinic.com webshopban vásrolható teljes egészében magyar naturkozmetikumok webáruháza

A nyers vagy feldolgozott bioélelmiszer káros anyagot, szennyeződéseket, vegyszereket nem tartalmaznak, a vitaminok, nyomelemek-et viszont igen.

A gondoskodó biotermék webáruház. Dr Hauschka biokozmetikum - Biobolt: natúrkozmetikumok, ökotisztítószerek és más biotermékek széles kínálatából.

Natúr kozmetikumok – pro és kontra: Bio és natúrkozmetikumok

Átlagosan egy nap legalább 10 különböző kozmetikummal érintkezik a bőrünk, melyek mindegyike tele van különböző kemikáliákkal, így naponta közel 130 vegyi anyaggal találkozhat a szervezetünk. Bőrünk a rákent anyagok 70-80%át felszívja, attól függően, mennyi ideig marad az anyag rajta. A bőrre kent kozmetikumokban található káros anyagok hosszabb távon veszélyesebbek, mint azok a méreganyagok, amelyeket megeszel.

Amikor valamit megeszünk, az enzimek a nyálban és a gyomorban segítenek azt lebontani, és kiöblíteni a szervezetből. Azonban ezek a vegyi anyagok a bőrön keresztül felszívódva egyenesen a véráramba kerülnek mindenféle szűrés nélkül és egyenesen a szerveinkhez jutnak.

Számos vegyi anyagról bizonyították be, hogy rákkeltő és az is tény, hogy nagyon sok anyagról senki sem tudja igazán, hogy milyen hatással vannak ránk hosszú távon

Az az állítás megbukott, miszerint, „ha nem tudod kimondani a termék összetevői közül valamelyik nevét akkor ne vedd meg”, mert nem csak a káros anyagoknak van kacifántos neve, de még a növényi emulgeálóknak, sőt némelyik növényi olajnak is kimondhatatlan latin neve van. Szóval erre ne alapozzunk.

Az is tény, hogy nem minden természetes anyagról mondható el, hogy nem irritáló. Főleg az illóolajok esetében mondható ez el, amelyeket előszeretettel alkalmaznak natúr szappanok illatosítására.
A “Natúr”, ”Organikus” vagy “Bio” jelzés egyáltalán nem garantálja, hogy a termék valóban biztonságos, mert a természetes és bio összetevők is okozhatnak súlyos bőrirritációkat, illetve lebonthatják a kollagént.
Minden kategóriában vannak jó és rossz összetevők. „Natúr” vagy „Bio” nem feltétlen egyenlő a tisztább és biztonságosabb összetevőkkel!
Tehát azt sem veheted kézpénznek, ha egy termékre rá van írva, hogy Bio, vagy Natúr.

Íme néhány trükk, hogy eligazodj a natúr kozmetikumok világában anélkül, hogy kívülről fújd a káros anyagok neveit

100% pénz visszafizetési garancia
Vásárolj olyan termékeket, akár webshopokból, amelyekre 100% garanciát vállal a gyártó, forgalmazó. Ilyen esetben, ha a termék nem jó számodra, visszaküldheted. Az a gyártó, aki igazán hisz a terméke minőségében és hiszi, hogy amit állít a termékről azt nyújtja is a termék, annak nem gond 100% pénz visszafizetési garanciát vállalni.

Ne tévesszen meg a jól hangzó reklám
Régóta piacon lévő kozmetikai márkáknak megfelelő büdzsé áll rendelkezésre, hogy TV-ben, nyomtatott sajtóban jól hangzó, meggyőző hirdetésekkel generáljon a fejedben igényeket. Azonban mielőtt beleugranál a vásárlásba, mert a Q10 tartalmú krém azt ígéri, hogy olyan feszes lesz a bőröd tőle, mint még soha, vegyél egy nagy levegőt és gondold át valóban megbízható-e a márka. A márka nem attól lesz megbízható, hogy régóta a piacon van. Például egy Q10 tartalmú krém csak akkor ér valamit, ha a Q10 sárga színe megszínezi azt. Addig amíg fehér marad, nincs a termékben annyi Q10, hogy az felszívódjon. Ergo nem ér semmit. Az ismertebb naturkozmetikum márkákat << itt találod.

Feltétlen kerülendő anyagok
Nem kell kívülről fújnod az összes káros kozmetikai összetevő nevét, de néhányat azért érdemes megjegyezned. Ha a termék összetevő listájában azaz „Ingredients” felsorolásban az alábbi rövidítések, illetve szavak szerepelnek, akkor semmiképpen ne vedd meg a terméket: SLS, SLES, -PEG, Parabene, Phtalate, BHA, BHT, DEA TEA, EDTA, -Diol, Quaternium, MCI (Methylchloroisothiazolinone) MI, MTI, Iodopropynyl. Kerüld azokat a termékeket is, amelyek esetén a lista végén csillaggal szerepel valamilyen összetevő pl: Citronella, Geranium, stb, mert azok általában az illatanyagot alkotó allergének.

Kikerüld a kőolajszármazékokat
Eltömítik a bőr pórusait és rákkeltő melléktermékek keletkeznek a lebomlásukkor, ezért ne használj olyan kozmetikumot, amelynek címkéjén megtalálható a mineral oil, paraffin, ásványolaj, petrolátum szavak.

A ragyogó, egészséges bőr nem csak a használt kozmetikum függvénye. A vitaminban, nyomelemekben gazdag táplálkozás és testedzés elengedhetetlen a bőr fiatalságának megőrzéséhez.  Étkezz egészségesen, és kerüld a mérgeket. Magad is elkészíthetsz számos kozmetikumot házilag, otthon is. Ehhez érdemes felapozni egy könyvet vagy rákeresni az interneten.

Bővebb információ:
http://organiclinic.com/most-bio-vagy-natur-kozmetikum/
https://manna.hu/