SEO szótár


Fogalmak

SEO
Honlapkészítés
Google dance
Keresőmotor
PageRank
Google bot
SEM
Meta tag
Forráskód
Sandbox
Optimalizálás
Keresőmarketing
Keresőoptimalizálás
Kulcsszó
Kiegészítő találat
Keresőbarát
Minőségi látogató
Banner
Linkcsere
Linkfarm
Keretes oldal
AdWords
iFrame
AdSense
Indexálás
Fizetett hívatkozás
Keresőregisztráció
Normál találat
Anchor text
Tiltott eszközök
Reklámprogramok
Online hírdetés
Spam
Hatékony weboldal
Top10 trükkök

< kertépítés
< klíma

TOVÁBBI CIKKEK

< seo szótár
< page rank
< google seo
< kereső szótár
< vírusmarketing

Ajánlatkérés
Kérjen ajánlatot:

Ajánlatkérés

Google TOP10 - Látogatottságnövelés

Googlebot
A googlebot a google keresőjének gyűjt információkat. Gyakran látogatja az oldalakat - legfőképpen azokat, melyeken gyakrabban történik változás. A látogatás nem mindig jár automatikus indexálással.

SEM - Search engine marketing - Keresőmarketing
A keresőmarketing (Search Engine Marketing) az online marketing egy fajtája, melynek célja egy weboldal/honlap láthatóságát növelni a keresők találati oldalain. A keresőmarketing része a keresőoptimalizálás (seo) és a CPC (cost per click) fizetett hivatkozások. Sok SEO tanácsadó keveri a fogalmakat - az adwords/adsense programban való részvételt tekintik keresőmarketingnek és az optimalizálást egy külön online marketing tevékenységnek. Egy biztos - a cél mindkét tevékenység során ugyanaz - keresőkhöz kötött megjelenést biztosítanak. Az optimalizálás célja a jó megjelenés a természetes (normál) találati listában (baloldalon) melynek erdménye hosszabb távra kihat míg a fizettet reklámkampányok a jobboldali részen jelennek meg és ezek tulajdonképpen kattintás alapú hírdetések egy adott kulcsszóra és főleg rövid távon hatásosak.

Meta tag
A meta tag-ek a HTML oldal HEAD részében szerepelhetnek. Céljuk az oldallal kapcsolatos háttérinformációk megadása, melyek az információ-kezelő rendszerek számára könnyítik meg a besorolást. Mára már csökkent szerepük - a keresőoptimizálás szemontjából viszont fontos, hogy a Google kereső a találati rangsor listázásakor megjeleníti a description meta tag-et, ha szerepel benne valamelyik keresett kulcsszó és leginkább akkor, ha a keresett kifejezés nem található a szövegtörzsben. Ami ma is hasznos lehet az a charset, description és esetleg a keywords tag. Vigyáznuk kell azonban ezek használatával mert nem megfelelő alkalmazásuk többet árthat oldalunk népszerűsítésének, mint amekkora hasznot hoz rövid távon. Óvakodjunk egy-egy kulcsszó többszöri illetve egymás melletti ismétlődésétől és olyan kulcsszavak használatától, melyek egyáltalán nem szerepelnek a szövegtörzsben. A title tag az oldalhoz tartozik ugyan, de nem meta tag - hiszen látszik az oldal megnyitásakor a "kis kék csíkon" és a keresők találati listájában is.

Mivel lehetünk láthatóak a neten?

Két alapvető megoldás létezik. Az első a gyors megoldást keresők költségesebb vállfaja (CPC: kattintás alapú hírdetések) - fizettet hírdetések, szponzorált linkek vagyis a reklámprogramok. A másik a keresőoptimalizálás, melynek tartósabb a hatása és egyszer kell érte fizetni. A weboldalak elenyésző kis százaléka lett optimalizálás módszerével pozicionálva. Tehát vannak még bőven lehetőségek. A magyar internetes kereső piacon a google egyeduralma látszik kirajzolódni és ezért érdemes a keresőre optimalizálás során ezt a tényt figyelembe venni. Ön döntött már? >>ajánlatkérés