Mit jelentenek?

SEO
Google dance
Keresőmotor
MozRank
PageRank
Google bot
SEM
Meta tag
Forráskód
Link farm
Sandbox
Optimalizálás
Keresőmarketing
Keresőoptimalizálás
Keywords suggestion
Kulcsszó
Kiegészítő találat
Keresőbarát
Minőségi látogató
Banner
Linkcsere
Linkfarm
Webmaster tools
Keretes oldal
Filter out
AdWords
iFrame
Alexa rank
AdSense
Indexálás
Compete rank
SemRush
Fizetett hívatkozás
Keresőregisztráció
Normál találat
Organikus
Spam
Tiltott eszközök
Anchor text
Adplanner
google sorrend
panda update
google rangsor
webmarketing
Google analytics
honlapkészítés
weblapkészítés

Keresőbarát honlapkészítés?

... Milyen egy jó weboldal?
... Hogyan lehet mérni a weblap hatékonyságát?
... Hogyan növelhető egy új honlap látogatottsága?
... Miért szerepel a konkurencia jobb helyeken a google találatai között?
... Melyik a legjobb CMS rendszer?
... Milyen a jó domain név?
... Mire figyeljünk tárhely szolgáltató választáskor?
... Mik a buktatók új honlap készítés során?

A megfelelő design, testreszabott, egyedi tartalom és a keresőbarát struktúra elengedhetetlen mind keresőoptimalizálás mind pedig látogató konverzió szempontból.

Sokan rendelkeznek több honlappal - és követnek el ilyenkor tipikus hibákat: a visszamutató linkek jellemzően egy IP címről érkeznek (ugyanazon tárhelyszolgáltatonál vannak a weboldalak), a visszamutató linket egy adott domain minden aloldalára kiteszik (sitewide footer links) de láttunk már olyat is hogy a www-vel szereplő változat más tartalmat mutatott, mint a www nélküli - arról nem is beszélve, hogy ugyanzt sem mutathatná, hiszen a duplikáció kezelése céljából egy 301 átirányítás (canonical redirect) szükséges.

Az elrontott honlapok másik oka külső tényerzőkre vezethető vissza: a linkszerzés sebessége (túl gyorsan lesz népszerű az oldal a backlink-ek miatt) valamint az azonos hivatkozó szövegek (anchor text) szerzése rövid idő alatt.

Néha a "nem egyedi tartalom" okoz gondot - a google panda update keményen bünteti a nem egyedi tartalmat publikáló oldalakat. A link farm, link spam mellett a content farm-ok is negatív seo paraméternek tekinthetők - a google algoritmusa gyakran napi szinten is változik.

Az említett okok miatt régebbi honlap esetén is kiszűri a google a renitenskedő weboldalakat a találati listából ami vagy büntetés vagy kiszűrés formájában érzékelhető.

A több mint 200 rangsorolási faktor közül nagyjából lehet tudni, hogy melyek esnek jobban latba, de ez igen gyakran változik a google irányelv megsértőinek köszönhetően.

A google a vétkező weblapok büntetése, kitiltása mellett a spam ellen is felvette a harcot és egyre kifinomultabbá vált az algoritmus így a találatok is egyre megbízhatóbbá váltak.

Hatékony honlapkészítés - sikeres weboldal

Megrendelőink egyik fele már rendelkezik elkészült honlap vagy weboldal felülettel - a tartalom fent van és mégsem szerepel a weboldal sehol sem a google keresőben. Ilyenkor teszt szükséges - megvizsgáljuk a weblap kialakítását keresőbarát kritériumok alapján. Ha feltétlenül szükséges, akkor a minimális változtatásokat elvégezzük vagy javaslatot teszünk a szükséges módosításokra.

A másik megrendelői kör nem rendelkezik még saját domain vagy honlap kialakítással. Egy részük ténylegesen új megrendelő, akik még nem pontosan tudják, hogy a tartalom mellett milyen szerkezeti kialakítást szeretnének. A másik részük pedig az, aki már bukott bele egy rossz domain név választásba vagy megtapasztalta a rossz weboldal struktúra és egyéb seo hibák okozta sikertelenséget.