Keresőmarketing


Mit jelentenek

SEO
Google dance
Keresőmotor
PageRank
Google bot
SEM
Meta tag
Forráskód
Sandbox
Optimalizálás
Keresőmarketing
Keresőoptimalizálás
Kulcsszó
Kiegészítő találat
Keresőbarát
Minőségi látogató
Banner
Linkcsere
Linkfarm
Keretes oldal
AdWords
iFrame
AdSense
Indexálás
Fizetett hívatkozás
Keresőregisztráció
Normál találat
Anchor text
Tiltott eszközök
Reklámprogramok
Online hírdetés
Spam
Hatékony weboldal
Top10 trükkök
google sorrend
google rangsor

TOVÁBBI CIKKEK

< seo szótár
< page rank
< google seo
< kereső szótár
< vírusmarketing

Ajánlatkérés
Kérjen ajánlatot:

Ajánlatkérés

Optimalizálás - Forráskód - Sandbox

Forráskód
Forráskód nem más, mint valamely számítógépes programozási nyelv illetve szoftverek ember által olvasható, könnyen értelmezhető és szerkeszthető formájú utasításai - könnyen elérhető a böngészők nézet/forrás menüpontjából vagy jobb egér kattintással. Keresőoptimalizálás szempontból a forráskód elején a head alá beillesztett meta tagek és title tag bír jelentőséggel.

Sandbox
Sandbox anomália szerint az oldalak besorolásában szerepet játszik honlap kora. Tehát az új weblapok és a friss hivatkozások átmenetileg egy külön "homokdobozba" kerülnek és ezeket az 1 évesnél régebbi weboldalak versenyben tartása végett kisebb súllyal veszi figyelembe a google kereső algoritmusa. Ha egy oldal hirtelen népszerű lesz - nagy link popularity-re tesz szert - az nem fair a régebbi lapokkal szemben és torzítja a versenyt - legalábbis a google programozói szerint. Másrészt ilyen módon tompítani lehet a link spam-ok hatását.

Optimalizálás
Az online marketing illetve keresőmarketing szerves része, mely a keresők természetes, normál találati listájában (SERP) való minél jobb megjelenést tűzi ki céljául egy adott kulcsszó, kifejezés megadása során. A minőségi látogatottságnövelés leghatékonyabb, hosszútávon hatásos módja.

A fizetett hivatkozásokkal szemben a keresőoptimalizálás egy igen hosszadalmas finomhangolási mechanizmus mely 30%-ban a weboldal tényezőin, 70%-ban a linkelési stratégia sikerességén múlik. Hazánkban még gyerekcipőben jár a dolog illetve túl sok a szerencsevadász hullócsillag, akik rövid távon sikert tudnak felmutatni ugyan, hosszabb távon kifejezetten ártanak a nem megengedett manipulációs tevékenységükkel.

Ennek függvényében megkülönböztetünk white hat seo és black hat seo tevékenységeket. Míg a fizetett hivatkozások költségesebbek és rövidtávú hatással bírnak addig a keresőoptimalizálás eredményei ugyanazt a látogatottsági mutatót hosszabb távon garantálják. A két rendszer jól megfér egymás mellett.

Hogyan találják meg oldalunkat az Interneten ?

Két alapvető megoldás létezik. Az első a gyors megoldást keresők költségesebb vállfaja (CPC: kattintás alapú hírdetések) - fizettet hírdetések, szponzorált linkek vagyis a reklámprogramok.

A másik a keresőoptimalizálás, melynek tartósabb a hatása és egyszer kell érte fizetni. A weboldalak elenyésző kis százaléka lett optimalizálás módszerével pozicionálva.

Tehát vannak még bőven lehetőségek. A magyar internetes kereső piacon a google egyeduralma látszik kirajzolódni és ezért érdemes a keresőre optimalizálás során ezt a tényt figyelembe venni.

Ön döntött már? >>ajánlatkérés