Keresőmarketing


Minőségi látogatottság

A honlap optimalizálás célja: több látogató elérése a google keresőn keresztűl.

A honlapok jelentős része nem google keresőbarát - főleg a flash és a régebbi tipusú frames (keretes szerkezetű) technikák jelentősen ronthatják a honlap optimalizálási esélyeit.

Honlap optimalizálás:

Egy honlap a weblapkészítés után még egyáltalán nincs készen!

Ne feledje! A honlap egyben online reklám felület is!

Az elkészült honlap néhány nap alatt bekerülhet a google indexbe - nem mindegy milyen paraméterekkel.

Minél több látogató érkezik az oldalunkra, annál nagyobb a merítési bázis.

A látogatottság növelése szükséges, de nem elégséges a sikeres és hatékony honlap kialakítása céljából.

A weboldal minden jellemzőjével a honlap termékeinek vagy szolgáltatásainak egyszemélyes eladója.

A döntéshozatalt a konkrét tartalom mellett az emócionális elemek is befolyásolják. Ha az oldalt egyszemélyes boltunk reklámfelületének tekintjük, akkor világos, hogy az eladás gyakran a csomagoláson múlik - a reklámpszichológia a weboldalakra is érvényes.

Ha NEM a jobb oldalon szeretne szerepelni az internetes keresők találati listájában, hanem a természetes találatok között, kérje segítségünket!
Balra át...irány a google top10 - minőségi látogatók hosszú távra.

Ajánlatkérés
Kérjen ajánlatot:

Ajánlatkérés

Keresési trend

A felhasználók jelentős része a google találati lista top10 és a második oldal első helyére kiváncsi...

A keresési szokások jellemző vonásai: a google kereső használói leggyakrabban 2 kulcsszó kombinációját, 2 szavas kifejezéseket adnak meg, nem ragozott formában.

Nem mindegy, hova érkezik a látogató
- sok weboldal, honlap kizárólag a főoldallal jelenik meg a keresőkben.

Nagy hiba...

A látogatottságot sokféleképpen lehet növelni, a látogató konverzió azonban szinte kizárólag a weboldal kialakításától, szerkezetétől és küllemétől függ.

<<SEO szótár<<
<<Keresési trendek<<
<<Weblapkészítés<<
<<Építész tervek>>
<<Gree klíma>>

Hasznos infók a munkavédelem, tűzvédelem területéről Kalocsai Ákos szakértői oldalán.

Konverziós ráta - Látogató konverzió - Siker

Látogatóból értékesítés, avagy hogyan konvertálható az oldalra érkező látogató konkrét megrendeléssé, tranzakcióvá.

Manapság az online business során a látogatottság, mint egyetlen elérendő cél jelenik meg és erre törekszik a legtöbb weboldal tulajdonos minden áron.

NAGY HIBA!!

Ha van mondjuk napi 500 látogató, de egy sem rendel (nem konvertálódik), akkor valamit nem jól csinálunk... Persze az elsőszámú probléma, hogy nincs is napi 500 látogatója egy átlag magyar oldalnak...

Ha mégis, akkor szembesülhet a weblap tulajdonos azzal a problémával, hogy bizony nem valami hatékony az egész honlap felépítés, ha kevesen vagy senki nem érdeklődik... Az sem mindegy, hogy hogyan, illetve honnan kerülnek az oldalra a látogatók. Lehet, hogy nem is azt kapják amire számítottak...

MI AZ, AMIT A LÁTOGATÓ ÉRTÉKEL?

  • Biztonság [tanusítványok, garancia] (fizetés, személyes adatok)
  • Kommunikáció [telefon, fax, e-mail, skype] (elérhetőség)
  • Megerősítés [ajánlások, vélemények, top termék] ("jó helyen járok")
  • Ajándék [próba verzió, minta, bónuszok] (mézes (?) madzag)
  • Megbízhatóság [hatékony, gyors rendelés, kiszállítás] (fontos!!)


Látogató konverzió

A konverziós ráta fontosabb, mint a látogatottság. A látogató konverzió egy weboldal esetében azt mutatja, hogy 100 látogatóból hányan fognak konkrét [tranz]akciót indítani. A magasabb konverziós ráta a konkrét eladások növekedését vonja maga után. A 3-5%-os konverziós ráta kívánatos, de sajnos a magyar átlag maximum 1-2% körüli mindössze. Ha több látogató érkezik a honlapra és nem változik a konverziós ráta, akkor elméletileg több eladást realizálunk. Vagy mégsem?

LÁTOGATÓ KONVERZIÓ NÖVELÉSI TANÁCSOK (I.)


Termék
illetve szolgáltatás leírás

Pontos információk megadása a termékről vagy szolgáltatásról. Érdemes termék vagy szolgáltatás értékelő TESTIMONIAL beépítése - nagyban növeli a bizalmat. Nemcsak az oldal tulajdonosa tesz erőfeszítéseket, hanem korábbi tranzakciók részesei mondják el konkrét véleményüket. Jó ha van egy egyszerűbb, rövidebb leírás és egy részletesebb is.

Keresztértékesítés - a régen bevált trükk

A termékkapcsolás régóta használt értékesítési technika - ez egy weboldal esetén is működőképes! A húzó vagy akciós termék mellett érdemes más termékekre is felhívni a figyelmet.

Gyors megrendelési folyamat

Ha egy termék vagy szolgáltatás megnyeri a látogató tetszését célszerű a tranzakció sikeres befejezéséhez a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon hozzásegíteni a látogatót.

Kedvezmények, árengedmény

Vásárlásra ösztönzés egyszerű módja, ha a leendő vásárló megbecsülve érezheti magát és egyfajta hűség elismeréseként különböző "további" kedvezményeket kínálunk. Ha éppen nincs újabb akciós termék, érdemes egy hírlevél feliratkozással tájékoztatást küldeni. Hasznos lehet alkalmi kedvezményeket akciós időszakhoz kötni - ezzel is határozottabb cselekvésre ösztönözni a látogatót. Köthetjük a kedvezményt vásárlási értékösszeghez is.

Törzsvásárló - már bizonyított

A törzsvásárlók a már megszerzett vevők, ügyfelek akikre későbbi értékesítések során is számíthat, ha azok megfelelő bánásmódban részesülnek és érzik megkülönböztetett szerepüket. Kérje meg őket arra, hogy véleményezzék a terméket, szolgáltatást melyet már kipróbáltak. Ezek a vélemények jól jönnek a termékek és szolgáltatások leírásánál illetve egyfajta referenciának is tekinthetők. Ezek az elfogulatlann vélemények sokat lendíthetnek a bizalmi indexen.

Landing page - beérkező oldal

Bárhonnan érkeznek a látogatók, fontos szempont, hogy ne kelljen sokat kattintani az oldalon. Ha minden érkezés a fő oldalon realizálódik, az sokakból a jobboldali kis x bezárást váltja ki vagy a vissza gomb aktív használatát eredményezi - ezzel is növelve a bounce rate (elpattanási ráta) értékeit. A keresőoptimalizálás egyik haszna pont ebben van - adott oldalra tudjuk terelni a látogatókat. Ez sokkal jobb konverziós rátát eredményezhet és így a látogató célja valamint az oldal kínálata találkozik. Van ennél jobb?

>> Konverzió optimalizálás

Keresőbarát és látogatóbarát honlap

Látogatóbarát honlap és keresőbarát weboldal - Hatékony weblap

A keresőbarát weboldal a keresőoptimalizálás egyik fontos kritériuma. Ha ennek eredményeként jönnek a látogatók az oldalra - olykor igen szép számban - ettől még főhet a fejünk, hogyan bírjuk rá a látogatót a megrendelésre. Ehhez látogatóbarát weblap kialakítás szükséges.

A weboldal külleme, design elemei, színei és az alkalmazott szövegtördelési technikák keltik az első benyomást. A hatásvadász oldalak itt nem feltétlenül indulnak jó esélyekkel. Navigálhatóság, hasznos és informatív tartalom - a látogató célirányos terelgetése a legfontosabb kritérumok.

Van még egy, nehezen megfogható dolog a konvertálhatóság szempontjából - a döntések érzelmi oldala... A konverziós mutatók javítására célravezető lehet, ha a szöveges rész és a linkek (döntési vagy konverziós pontok) mellett audiovizuális tartalmat (kép, videó, vagy hanganyag) helyezünk el a weboldalon. A látogatók jelentős része érzelmi alapon hoz döntést és hatékonyabb/hatásosabb lehet egy olyan párhuzamos, "feeling-et erősítő" tartalom, ami kifejezi az elnyerhető előnyt (egészséget, vagyont, szabadidőt) mint a blablabla szövegek. Fel kell kelteni a látogató figyelmét, szinte minden érzékszervére hatnunk kell. A racionális döntést emócionálisan [is] elő kell készíteni.

Vigyázzunk azonban arra, hogy a döntési mechanizmus emocionális és racionális előkészítése jól átgondolt terelgetési stratégia részeként jelenjenek meg. Ha valamelyik tartalom túlsúlyba kerül az sokaknak taszító lehet - ne essünk át a ló túlsó oldalára! A túlságosan "gazdag" kezdő oldali tartalom elijesztheti a weboldalra érkezőket. Már amennyiben a főoldalra érkeznek...

keresőoptimalizálás, kereső optimalizálás, keresők és látogatottság

Látogatottság növelés a google kereső segítségével a megfelelő kulcsszavak, kifejezések (keresési kritériumok) kiválasztásával és az optimalizálás feladatok elvégzésével.