Webmarketing


Látogatottság

A honlap optimalizálás egyik célja: nagyobb minőségi látogatottság elérése. Több látogató, több megrendelés.

A másik honlap optimalizálás célkitűzés: konkurenseink előtt szerepelni a google, yahoo, tango és OK keresőkben.

Kereső optimalizálás

Reklám és marketing szempontból is fontos a dobogós megjelenés a keresőkben.

Az Internet használók 60% normál találatokat részesíti előnyben a fizetett, jobboldali hivatkozásokkal szemben. Egy nem régen elvégzett tanulmány szerint létezik egy arany háromszög, ami azt a helyet jelöli, ahova a keresések során néznek az internetezők.

< weblapkészítés >
< műköröm >
< kamera >
< honlap készítés >
< gumiabroncs >
< klíma >
< wellness hétvégék >

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Honlap optimalizálás - Gyakorlati hasznosság


Tapasztalatok
, vélemények - mire jó a honlap optimalizálás?

"Szinte megdöbbentő, de amióta oldalamat optimalizálták, annyi munkám van, hogy új alkalmazottakat kellett felvennem. Olyan, mint egy ingyen reklám."

"Az első igazi haszna az optimalizálásnak, hogy új beszállítók kerestek meg az Interneten keresztűl és versenyképesebb beszerzési forrásokra tettem szert. "

"Konkurenseink nem értik, honnan érkezik olyan sok új vásárló üzletünkbe!"

"Még nem látom gyakorlati hasznát, de jó érzés látni, hogy honlapom az első oldalon jelenik meg a keresőkben."

"Nekünk fontos, hogy az első három hely valemelyikén szerepeljen oldalunk a normál találati listában. Többet ér mint egy fizetett adwords hírdetés és hosszabbtávú eredményességet biztosít."

A reklámköltések hatékonyságát nehéz mérni. Az online reklámpiac 2007-es adatok alapján 14 milliárd forintosra tehető - még nem érte el a csúcsot - és dinamikája fokozatosan növekvő. A kérdés az, hogy mivel és hogyan lehet termékünket, szolgáltatásunkat költséghatékonyan reklámozni az interneten.

A honlap optimalizálás (seo) jelentős költségmegtakarítást eredményez és hosszabb távon hathatós, költséghatékony reklámeszköz. A feladat az, hogy az oldal látogatottság adott kulcsszó, vagy kulcsszavak keresőre történő optimalizálás során emelkedjen, így a látogató azt kapja amit keres - potenciális vásárló/ügyfél válhat belőle.

Weboldal/honlap mint reklám vagy marketing eszköz?

A honlap optimalizálás reklám és promóciós eszköz is egyben. Sokan nem nagyon hisznek a banner és lincserék hatékonyságában. A fizetett reklámprogramok addig hoznak látogatót, amíg fizetünk értük, míg a keresőoptimalizálás hosszútávú, egyszeri befektetés. A fizetett hívatkozások mellett szól a rövidtávú reklámozás és azonnali megjelenés. Az optimalizálás csak hetek múlva érezteti hatását. Viszont hosszabb távra kerül a weboldal mind a keresőmotrok és az Internetes keresők látóterébe. A végső cél: top10 helyezés.