Keresőmarketing


Mit jelentenek?
SEO
Google dance
Keresőmotor
PageRank
Google bot
SEM
Meta tag
Forráskód
Sandbox
Optimalizálás
Keresőmarketing
Keresőoptimalizálás
Kulcsszó
Kiegészítő találat
Keresőbarát
Minőségi látogató
Banner
Linkcsere
Linkfarm
Keretes oldal
AdWords
iFrame
AdSense
Indexálás
Fizetett hívatkozás
Keresőregisztráció
Normál találat
Organikus
Spam
Tiltott eszközök
Top10
Anchor text
google sorrend
google rangsor
konverzió

TOVÁBBI CIKKEK

< seo szótár
< page rank
< google seo
< kereső szótár
< vírusmarketing
Ajánlatkérés
Kérjen ajánlatot:

Ajánlatkérés

Keresőoptimalizálás - SEO - Google TOP10


PageRank - Már nem olyan mindenható?

PageRank
nem más, mint a fontosság számszerűsítése. Ellentétben a közhiedelemmel az elnevezés a google egyik alapítójáról, Larry Page-ről kapta a nevét és semmi köze az angol page szóhoz. A sorrendiség megállapításának egyik eszköze tehát a PR érték. Egy lista, mely egy pagerank lekérdező statisztika alapján készült: pagerank értékek gyakorisága.

Ennek lényege pedig dióhélyban: minden linkhivatkozás felfogható egy-egy szavazatként a hivatkozott honlap linkjére. Minél több szavazatot kap egy weboldal, annál fontosabb, de azt is figyelembe kell venni, hogy a szavazatot leadó weblap mennyire fontos és releváns. Tehát olyan oldalon érdemes elhelyezni linkünket melynek magas a page rank-ja és oldalunk témájához passzol. Sokan azt gondolják, hogy a page rank érték növelése egy mindenképp elérendő cél mivel ez alapján előre kerülhet oldalunk a keresők normál talalálati listájában egy adott szóra vagy kifelyezésre.

Ez részben így is van. Léteznek olyan oldalak azonban melyekre többszáz link mutat, mégis alacsony a PR értékük és vannak olyan oldalak is, melyekre szinte alig mutat hivatkozás mégis magas page rank értékkel rendelkeznek. A magyarázat egyszerű: a minőség számít. Vagyis olyan oldalról értékesebb a hivatkozás mely az oldalunk témájával foglalkozik. Az sem mellékes, hogy hogyan mutatnak az oldalunkra...

Önmagában a page rank ma már nem olyan fontos, mint egykor - más tényezők is számítanak a rangsorolásnál: például a keresőbarát szerkezet, meta tag kialakítás és kulcsszó sűrűség. A nyílvános page rank értékek pedig teljesen eltérhetnek a valós értékektől - ezt egy-egy page rank frissítés után lehet csak naprakészen tudni.

GOOGLE PAGERANK UPDATES 2011

Check Google PageRank* (PR) Update takes place rarely - subpages are updated regularly. The dates below show the domain pr updates since 2008.

Google Toolbar PageRank (PR) Update in 2011
January 20th 2011
June 27th 2011

Google Toolbar PageRank (PR) Update in 2010
Updated on April 03rd 2010

Google Toolbar PageRank (PR) Update in 2009
December 30th 2009
October 30th 2009
June 25th 2009
May 27th 2009
April 1st 2009

Google Toolbar PageRank (PR) Update in 2008
December 31st 2008
September 26th 2008
July 25th 2008
April 30th 2008
February 29th 2008

Hogyan lehetünk ismertek az Interneten?

....:::: PageRank mellett fontos google optimalizálás tényezők ::::....
Minél gyakrabban frissül oldalunk tartalma - annál gyakrabban térnek vissza a keresőrobotok - ami a naprakészebb indexálást teszi lehetővé. Minél több minőségi link mutat oladalunkra, annál előbbre kerülhetünk a google keresőjében. Hogyan? Keresőoptimalizálás módszerével. Természetesen sok más tényező is befolyásolja a google rangsor/sorrend kialakítását (például oldaltényezők, kulcsszó sűrűség a szövegtörzsben vagy éppen a ránk mutató oldalak pagerank értéke) ezért ne kisérletezzen! Bizza a munkát SEO szakértőre.