Keresőoptimalizálás


A seo nem más, mint egy hosszas finomhangolási folyamat melynek célja az adott weboldal minél jobb pozícióban történő megjelenése a google kereső normál, nem fizett találati listájában.

Az adott kulcsszó sokféle formában, variációban történő megjelenítése nagy kihivás a seo munkás számára - elég gyakran a honlapkészítés keresőbarát mivolta. az egyedi tartalom eleve korlátozzák a lehetőségeket.

Ha régi honlap kialakításról van szó, akkor az átalakítás miatt, ha új weblap készítés is terítéken van, akkor a sandbox-nak nevezett jelenség miatt nyúlik meg a webfejlesztés félévre vagy még ennél is hosszabb időre.

A hatékony honlap optimalizálás folyamatos audit eredménye kell legyen: látogatószám változás, interakciók, konverziós számok tükrében szükséges változtatásokban gondolkodni a finomhangolás során.

A seo maga 2 részből áll alapvetően: on-site (weboldalon történő) és off-site vagyis más weblapok segítségével, visszamutató linkek szerzésével (linképítés, link bait stb.) történő népszerűség növelés a relevancia növelése érdekében.

Óvakodjuk a fekete kalapos (black hat) a google irányelveket sértő tiltott technikák használatától (és így a gyors eredményeket ígérő szolgáltatóktól) és törekedjünk a fehér kalapos, azaz white hat megoldásokra, melyek jóval időigényesebbek, de megbízhatóbbak és hosszabb távú sikereket eredményeznek.

Ajánlatkérés
Kérjen ajánlatot:

Ajánlatkérés

Keresőoptimalizálás - SEO

Amikor 2005-ben elkezdtünk keresőoptimalizálás szolgáltatásunkat kínálni (természetesen az organikus top10-es listában, nem úgy mint még mai egyesek) sokan nem tudták, hogy mi is az egyáltalán: fogalmuk sem volt, hogy a google találati rangsorát befolyásolni lehet.

Idővel a seo illetve a keresőoptimalizálás bekerült a köztudatba és meghonosodott Magyarországon is. Mire sokan észbe kaptak, már jóval nehezebb dolgot kértek a seo-t, mint szolgáltatást nyújtó cégektől - egyre több olyan honlap, weboldal jelent meg a keresőkben egy-egy kulcsszóra, ami megnehezítette a kért szóra a pozícionálást.

Akkoriban jószerével erre (főleg egyszavas kulcsszavak pozícionálása) volt igény - néhányan a presztizs miatt és volt olyan megrendelő, aki tévhite miatt ragaszkodott egy-egy kulcsszóhoz - minden győzködésünk ellenére is.

Gondoljuk bele: egy angol nyelviskolának nem kell az első oldalon szerepelnie az "angol" szóra. Semmi értelme és néha még árthat is a weboldal google keresőbeni megjelenésének.

A leggyakoribb keresőoptimalizálás tévhitek, seo csapdák!

1., Keresőregisztrálás - egyáltalán nem szükséges, ha vannak visszamutató linkek, akkor az indexálást a keresők maguktól elvégzik. Vigyázat! Még mindig vannak ilyen szolgáltatást pénzért végző vállalkozások!!

2., Linképítés, katalógus regisztrációk néhány nap alatt - nagyon figyelni kell a linkszerzési sebességre! Ha egy weboldal napok alatt tesz szert több-száz visszamutató linkre, azt a google elég hamar ki fogja szűrni a találatok közül vagy hátrább sorolja a találati listán. Sajnos, a linképítés időigényes kell, hogy legyen - különben a gazdag weblap tulajdonosok uralnák a keresőket és nem azok, akik hasznos tartalommal napról napra építkeznek.

3., A jó kulcsszó - nehéz meghatározni! A jó kulcsszó az, ami jól teljesít, konvertál - azaz üzletet hoz. Nem néhány kiválasztott kulcsszóra kell jól szerepelni, hanem nagyon sok többszavas keresőszó variációra. Tipikus hiba: pld egy weboldalt a "nyelviskola" szóra szeretnénk optimalizálni. Tegyük fel, hogy sikerül bejutni a top10-be. Ha a nyelviskola Nyíregyházán van és a google kereső felhozza a Győrben élő nyelviskola kereső látogatóknak, nem lesz belőle biznisz, hacsak nem online nyújtjuk a szolgáltatásunkat. Igaz, hogy a google lokalizációs törekvések révén más lesz a találati lista Budapesten, Győrben és Nyíregyházán (sokszor még a bejelentkezett google fiók, képtalálatok, google térkép és adwords hirdeteések is árnyalhatják a képet) - de jelentős eltéréseket a kis piac miatt nem várhatunk - maximun a sorrendben lehetnek eltérések

Mindezek mellett a rosszul kiválasztott kucsszónak negatív hatása is lehet: sok lesz a visszafordulók aránya (bounce rate), amikor a látogatók rájönnek, hogy a nyelviskola nem ott van, ahova ők járni szeretnének. De a másik nehezség, hogy a top10-ben jó eséllyel szerepelnek azok a weblapok, amik már régebbóta léteznek és esetleg fejlesztették is őket az idők folyamán - egy friss optimalizálás, legális (white hat) eszközökkel hosszabb idő alatt hozza meg az eredményt az egyszavas, többszázezres honlap konkurenciával rendelkező keresőszavak esetén. Javaslatunk: az úgynevezett longtail optimalizálás kivállóan alkalmas a pontosabb, szűkített keresésekre. Ha például jól szerepelünk a nyelviskola szóra, de nem optimalizálták az oldalt a "nyelviskola Nyíregyháza" vagy az "angol nyelviskola Nyíregyháza" long tail kifejezésekre, akkor láthatjuk, hogy hiába szerepel az oldal jól az egyszavas keresőszóra, a variációkra nem biztos hogy megtalálható lesz az első oldalon. Ami nagyobb baj, hogy lehet, hogy a konkurencia oldalát fogják megtalálni, aki ezeket az alapvető keresőszó variációkat nem hagyta figyelmen kívül.

kereső, weboldal, honlap optimalizálás - keresőoptimalizálás

Ha elkészült a honlap, regisztráljuk mielőbb egy google webmester központ fiókot: a weboldal online jelenléte és az esetleges fejlesztői hibák kiküszöbölésében nagy segítséget nyújt!

keresőoptimalizálás, kereső optimalizálás, keresők és látogatottság

A webmester eszközök mellett a szintén ingyenes google analytics eszköz mely a látogatottságról, látogatói interakciókról és a konverzióról ad információt! Nélkülözhetetlen!