SEO szótár


Mit jelentenek?
Vírus marketing
Gerilla marketing
SEO
Google dance
Keresőmotor
PageRank
Google bot
SEM
Meta tag
Forráskód
Sandbox
Optimalizálás
Keresőmarketing
Keresőoptimalizálás
Kulcsszó
Kiegészítő találat
Keresőbarát
Minőségi látogató
Banner
AdSense
Indexálás
Fizetett hívatkozás
Keresőregisztráció
Normál találat
Spam
Tiltott eszközök
Top10
Anchor text
google sorrend
google rangsor
Vírusmarketing
Gerillamarketing

< koraszülött mentés

TOVÁBBI CIKKEK

< seo szótár
< page rank
< google seo
< kereső szótár
< vírusmarketing

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot:

Ajánlatkérés

Vírusmarketing - Gerillamarketing

Vírusmarketing - alternatív reklámozási eszköz?

A vírusmarketing egy nem új reklámozási forma, de hagyományosnak sem mondható marketingkommunikációs eszköz. A vírus marketing különlegessége a formabontó jellegében és a terjedésében van, amely a reklám eszközök között - egyedülálló módon - nem tartalmaz jelentős média költést, és lehetővé tesz a reklámozó részére a bizonyos fokú anonimitást.

A vírusmarketing a gerilla marketing egyik fontos alfaja, melynek köszönhetően olcsón, gyorsan és hatékonyan lehet kommunikálni üzenetünket a webes társadalom felé.

A gerillamarketing egy olyan marketing irányzat a reklámozás illetve a fogyasztókkal fenntartott marketing kommunikáció területén, amely innovatív, szokatlan, nem egyszer meghökkentő módszereket használ az üzenetei célba juttatására.

Az online vírusmarketing szakít a hagyományos kommunikációs módszerekkel és teljesen más módon juttatja el a reklámüzenetet a fogyasztóhoz, mint a klasszikus reklámozási csatornák.

Az online vírusmarketing a kampány indítását követően szinte "szélnek ereszti" az üzenetet az interneten és az terjedni kezd, mint egy vírus a célközönség irányába. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kampány elindítását követően a "virus" indítója egy idő után elveszíti a kontrolt az irányítás felett...

A vírusmarketing üzenet amint feljut a világhálóra, szinte önálló életet kezd élni, mivel terjedésében nem a kiválasztott mediumok játszanak szerepet, hanem a reklámüzenet célcsoportja. A vírus-marketing célzottjainak annyi a dolguk, hogy megismerjék és továbbítsák az üzenetet újabb fogyasztónak és ezáltal a reklámüzenet terjedjen, akárcsak egy vírus...

Forrás: wikipedia & ReVISION gerillamarketing és vírusmarketing
Az apentium.net stratégiai partnere a ReVISION