SEO Szótár


Mit jelentenek?

SEO
Egyedi látogató
Impression (IM)
Adview (AV)
Click through (CT)
Google dance
Sitemap
Lead
Konverziós ráta
Keresőmotor
PageRank
Google bot
SEM
Meta tag
Forráskód
Sandbox
Keresőmarketing
Keresőoptimalizálás
Kulcsszó
Kiegészítő találat
Keresőbarát
Minőségi látogató
AdWords
AdSense
Google index
Fizetett hívatkozás
Keresőregisztráció
Normál találat
Organikus találat
Anchor text
Reklámprogram
Spamming
Hatékony weboldal
Látogató konverzió
Bounce rate

<<gree klíma>>
<<airport transfer>>
<<replica autógumi>>
<<adó 1%>>

Ajánlatkérés
Kérjen ajánlatot:

Ajánlatkérés

Weboldal, honlap - mint egyszemélyes üzlet

Mi az a konverzió optimalizálás ?

A keresőoptimalizálás magasabb foka - amikor a SEO munkás kitűzött célja a látogatottságnövelés feladatán túl az, hogy a weboldal látogatói a lehető legnagyobb számban konvertálódjanak.

Mit ér a többszáz egyedi látogató vagy a látogatások magasabb szintje [amikor a látogató több aloldalt is megnéz] ha egyszer az internet szörfös nem jut el odáig, hogy interakciós lépésre szánja el magát - azaz a konverziós célnak megfelelően konvertálódjon. Ugye nem azért marketingeltük oldalunkra, hogy a látogató gyönyörködhessen a szép design-ban vagy vállon veregessen bennünnket a tartalmas tartalomért...

Egy jó statisztika sok információval szolgál a látogatók viselkedéséről - sajnos a legtöbb honlap tulajdonos csak odáig jut, hogy "mennyi az annyi?" - vagyis a látogatók száma a legfontosabb adat és a látogatottság növelése a legfontosabb elérendő cél számukra. Sokan azt gondolják, hogy a nagy számok törvénye majd igazolja a SEO munka sikerességét.

Nos, a rossz hír az, hogy ez egyáltalán nem így van...

Napi 50 látogató is eltarthat egy online vállalkozást és napi 1500 látogató is kevés lehet, ha nem megfelelő az oldal struktúrája, nincsenek konverziós pontok és nem konvertálódik a webes érdeklődő. Ráadásul az sem mindegy, hogy mennyi az új látogató, hányan fordulnak vissza [ bounce rate ] és hányan térnek esetleg később vissza.

Ha bemegyünk egy off-line üzletbe a leendő, potenciális vevők nem viselkednek egyformán. Van olyan vásárló, akit zavar az eladó segítőkészsége - van akit éppen ennek hiánya frusztrál és sarkonfordul. Van aki szeret nézelődni és van aki tudja mit akar. Aki csak nézelődik, az nem biztos, hogy nálunk vásárol - "szétnézek máshol is" - az ilyen vevő nem valami hasznos számunkara.

Az online egyszemélyes üzletünk is valahol így működik...

Az interneten keresőket alapvetően két kategóriára oszthatjuk. Az első kategória az " info seeker " aki még nem tudja, mit is akar pontosan - információt gyűjt. A másik a határozottabb kategória az " action taker " - már célirányosan keres. Az info seeker-t nem nagyon lehet megfogni, mert még nem predesztinált eléggé - míg az action taker gyorsan, hatékonyan szeretne információt és cselekvésre kész - ergo jól konvertálható.

Ez lehet az oka annak, hogy az egyébként "szinte láthatatlan" jobboldali adwords hírdetések valamivel jobban konvertálódnak - mert az action taker-nek jó szeme van az ilyesmire..

Az arányokat tekintve van összefüggés a látogatottság és a konverzió között - ezt konverziós rátának becézik a szakzsargonban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 100 látogatóból 3-5 konvertálható sikeresen. Ebből az is következik, hogy viszonylag kevés az action taker és sok az info seeker . A cél tehát a látogató megfogása - ezért harcol minden valamilyen tartalmat kínáló honlap, weboldal.

Hogyan csábítsuk be a kósza-bósza látogatót egyszemélyes üzletünkbe? Mindenkit be szeretnénk csábítani vagy csak "fölözni" szeretnénk az action taker kategóriából? Az apentium az utóbbira szavaz...

>> Látogató konverzió

Sok a látogató... kevés az érdeklődő...?

Közismert tény, hogy a keresőoptimalizálás magyar piaca alulfejlett. Ennek oka főleg abban keresendő, hogy az emberek jelentős része azt sem tudja, hogy mi az a keresőoptimalizálás vagy keresőmarketing. A seo vagy PPC kifejezések csak mostanában kapnak értelmet. Némileg felrázza a potenciális érdeklődőket a látogatottság növelés problémája. Bár a google pozícionálás a seo tevékenység jelentős része, mégis azt kell mondjam, hogy ezen azért messze túl kellene már lépnie a magyar seo társadalomnak. Mert a látogatószám növelése mellett szembesül a seo munkás a látogató konverzió javítási kényszerével, amihez nagyon kevesen értenek a hazai seo berkeben. Az apentium seo munkatársai arra törekednek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az webes megjelenés kínálta lehetőségekből.